

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSporten.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVVoetbal.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOnrecht.TVWeer.TV
- Cultuur.TVKook.TVOranje.TVWoon.TV
- Formule1.TVLachen.TVPolitiek.TV
- Gamen.TVMensen.TVReis.TV
- Geloof.TVMode.TVSerie.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSpeelfilm.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpelletjes.TV
Bureau Buitenland - Alle afleveringen
Bondskanselier in spe Merz heeft zijn eerste twee reizen bekend gemaakt: eerst Parijs en dan naar Warschau. Hoe verhoudt Polen zich tot z'n buren en tot de nieuwe roep vanuit Europa? Met schrijver en journalist Dore van Duivenbode verkennen we de grenzen van Polen. * Met maar drie liefst drie kernmachten als buurland, Rusland, China en Noord-Korea, zit Japan in een lastige positie. Met de groeiende dreiging, groeit ook de noodzaak voor een sterke defensie. Met universitair docent Oost-Azië Studies Casper Wits bespreken we de lastige geografische positie van Japan en de oplopende spanningen.
Wel importheffingen, en dan toch weer niet. Economisch lijkt er weinig logica achter het beleid van Trumps importheffingen te zitten. Maar wat als niet economie, maar iets heel anders het doel is? En zien we nu al de contouren van een nieuwe wereldorde? Daarover econoom en NRC-journalist Maarten Schinkel. * Op 17 april brengt de Italiaanse premier Giorgia Meloni een bezoek aan Washington. Als een van de weinige Europese leiders was zij ook aanwezig bij Trumps inauguratie en ze spreekt regelmatig met Elon Musk. We schetsen een portret van Meloni met EenVandaag-verslaggever en oud-Italiëcorrespondent Eveline Rethmeijer.
De spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten lopen steeds hoger op. De centrale vraag is de nucleaire macht van Iran; mag en kan Iran een atoomwapen gebruiken? Ghassan Dahhan, chef nieuws bij Trouw, komt hierover vertellen en beschrijft de relatie tussen deze twee grootmachten. * Met natuurkundige Robbert Dijkgraaf bekijken we de wetenschap door een geopolitieke bril; hoe belangrijk is de wetenschap voor de macht? Trump draait de geldkraan dicht, terwijl in andere delen van de wereld kennishubs ontstaan, waar staat Europa in dit verhaal? En: is kennis macht?
